Spring naar content

Wim Rijken

wim-bannerV4

OVER WIM

Wim Rijken is acteur, zanger, presentator, stem en tekstschrijver. Zijn eerste hit scoort hij in 1988 samen met Conny Vandenbos. Als acteur is hij te zien in films, op het toneel en in televisieseries. Hij presenteert voor radio en televisie en bij evenementen in het land. Wim schrijft zijn eigen teksten en leent zijn stem aan commercials en als voice-over.

Het is in Koninklijk Theater Carré in 1987 bij zijn auditie voor de musical Heimwee, waar niet alleen het acteertalent van Wim opvalt, maar ook zijn goede zangstem. Hij krijgt de rol en niemand minder dan medespeelster Conny Vandenbos nodigt hem niet veel later uit voor een duet. Hun Wie Weet Wat Liefde Is wordt direct een groot succes. Ook hun tweede single Stapelgek Op Jou haalt de hitlijst. Solo scoort Wim daarna met Voor Mij Is Er Maar Een, Jij Bent Mijn Zomer, Dans Met Mij, Zij Is De Liefste, Als De Dag Lacht en Ik Wil Wel Weer.

Wim begint als jong acteur bij de Haagse Comedie en vele theaterproducties volgen. Zo schittert hij in o.a. Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria, Little Voice en In The Mood. Op televisie speelt hij rollen in series als De Brug, Oppassen, Westenwind, Goede Tijden, Slechte Tijden, Sam Sam, De Club Van Sinterklaas en Flikken Maastricht. Sinds 2009 is Wim in de bioscoop in vier Sinterklaasfilms te zien in zijn unieke rol als goedheiligman. Alle films behalen de gouden status en zijn samen goed voor meer dan 1 miljoen bezoekers. Dezelfde rol speelt hij van 2009 tot en met 2015 in de dvd-productie Video Van Sint.

Wim Rijken heeft een rijke carrière. Hij presenteert op televisie onder andere De Winkel Van Sinkel en De Droogkap en radioprogramma’s op Radio Noordzee (o.a. Nachtvlinders), Radio 1 en Radio 192. Zijn stem is ook regelmatig te horen in radio- en tv commercials, als voice-over en in kinderseries.
Als casting director ontdekt Wim menig nieuw talent en als manager/songwriter is hij een belangrijke man achter het succes van de popact Wickit. De groep staat in vele landen genoteerd in de charts.

In de zomer van 2012, vijfentwintig jaar na zijn auditie in Carré, verschijnt het album Als De Dag Lacht, met daarop de mooiste en meest succesvolle liedjes uit zijn carrière. Naast de eerder genoemde hits ondermeer Zeldzaamheid, Jij En Ik De Wereld Over, de remake van Wie Weet Wat Liefde Is met Marga Bult, met wie hij het duet zingt in de musical Diva’s In Nood en Samen Met Jou. Alle teksten op het album schrijft Wim zelf en ook is hij medecomponist van veel van de liedjes.

In november 2017 is de release van zijn prachtige, sfeervolle album Zo Zijn We Samen, waarop Wim zich laat leiden en verleiden door liefde, dromen en verlangen. Hij schrijft ook voor dit album alle teksten zelf en bewijst wederom zijn bijzondere veelzijdigheid. Alle muziek op het album is van Hans Rusche en Jan Willem Verbeek (alleen Strand van Cat Music) en samen met Wim produceren ze het album, met daarop ook de intieme single in country sfeer Wat Ben Je Stil, die in mei 2018 uitkomt. Een paar maanden later verschijnt Strand als single met in de clip Elisa en Sandra, de beeldschone nichtjes van Wim.

Eind 2019 verschijnt van Wim zijn openhartige en inspirerende bundel Ik Troost Je Met Liefde. In deze bundel neemt hij je mee naar de afgelopen twee jaar van zijn leven, een turbulente tijd wat betreft zijn gezondheid. In zijn verhaal en zijn gedichten & gedachten schrijft hij over verdriet en angst, over troost en hoop. En over de unieke, soms mysterieuze kracht van vriendschap en liefde. Van het titelgedicht maakt hij samen met Hans Rusche en Jan Willem Verbeek een liedje, het is zijn nieuwe single. Ook op deze single neemt Ingrid Simons de backing vocals voor haar rekening, net als op Wims meest recente album Zo Zijn We Samen. In de zomer van 2020 is de presentatie van een ansichtkaarten serie met foto’s, gedichten & gedachten uit de bundel.

volg Wim Rijken via social media